انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل ریلی و خدمات وابسته

شرایط ترانزیت با این وضعیت بهبود نمی یابد

خانه » اخبار سایت » اخبار ریلی » شرایط ترانزیت با این وضعیت بهبود نمی یابد

رئیس انجمن صنفی شرکت های حمل ونقل بین المللی ایران با بیان اینکه در حوزه ترانزیت، پارامترهای سرعت، کیفیت و قیمت اهمیت دارد، گفت: تا زمانی که سازمان ها قوانین ضد و نقیض و متعدد داشته باشند، شرایط ترانزیت اصلاح نمی شود.

به گزارش روابط عمومی انجمن به نقل از تین نیوز، جواد سمساریلر با اشاره به استمرار جنگ بین روسیه و اوکراین ، بیان کرد: از آنجایی که مرزهای دریایی و زمینی روسیه بسته بود، جهشی به طرف بازار ایران مشاهده شد، اما با توجه به وضعیت مقررات و قوانین و سازمان های موازی موجود در کشور و همچنین با توجه به اینکه بعضی از مسیرهای ما، برای مثال ۶۰ کیلومتر از راه آهن مسیر رشت-آستارا هنوز تکمیل نشده، این روند بسیار کند است و منجر به از دست رفتن فرصت ها می شود؛ زیرا کالایی که به بنادر ما می رسد یا از کشور ما به روسیه می رود، با توقف های زیادی مواجه است و این موضوع به ترانزیت ما لطمه می زند.

وی خاطرنشان کرد: مقررات ما برای ترانزیت و لجستیک در کشور با یکدیگر مطابقت ندارد و با توجه به تعدد سازمان های مختلف نمی تواند کاری کنند که کالا به سهولت از کشور عبور کند؛ این توقف ها هم هزینه را بالا می برد، مسیر را گران می کند و مشکلاتی هم به دنبال دارد؛ از این رو ممکن است حتی کالا را دور بزنند و از طریق بنادر ترکیه به گرجستان و روسیه منتقل می کنند، در صورتی که شرایط جغرافیایی ما برای این مسیر بهتر است، اما با توجه به مشکلات موجود که هنوز رفع نشده و با تعدد مراکز تصمیم گیری، فعلا وضعیت ثابتی وجود ندارد.

رئیس انجمن صنفی شرکت های حمل ونقل بین المللی ایران ادامه داد: از زمان سقوط شوروی، ما همواره گرفتار همین مسائل بودیم، بنابراین برای بهبود وضعیت ترانزیت کشور، مقررات و روش های ما باید تغییر کند؛ اینکه چرا تا کنون نتوانستیم به میزان ترانزیت مورد نظر برسیم، باید بررسی شود و روش ها تغییر کند، هرچند که این روند با توجه به سازمان های تصمیم گیر، بسیار مشکل است.

سمساریلر با بیان اینکه کشور ترکیه اکنون به هاب کشورهای آسیای دور به اروپا تبدیل شده است، گفت: در حال حاضر هیچ کدام از مسیرهای دریایی و زمینی ترکیه به ما راه نمی دهد. بیشتر کالاهای ما از اروپا به دلیل تحریم ها با کامیون ها و راه آهن ترک حمل می شد، اما اکنون دیگر حاضر به همکاری با ما نیستند و فرصت های ما از بین رفته است.

وی ادامه داد: البته کالاهایی هم از طریق ایران ترانزیت می شود، از طریق حمل ونقل جاده ای یا دریایی، اما کار لجستیکی اساسی نیست، چون کالاها بر اثر تخلیه و بارگیری آسیب می بینند. ما با حاشیه دریای خزر ارتباط نداریم، مرزمان با ترکمنستان تقریبا بسته است، به جز کشورهای غرب دریای خزر که به دلیل توقف های بسیار و مشکلات موجود، آنها هم این شرایط ترانزیتی را نمی پذیرند.

رئیس انجمن صنفی شرکت های حمل ونقل بین المللی ایران با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی کمیته ای برای توسعه ترانزیت تشکیل داده است، گفت: با وجود این، سازمان های مختلفی از جمله راه آهن، حمل ونقل جاده ای، کشتیرانی ، گمرک و دیگر سازمان ها خود را در این کار دخیل می دانند و همه سازمان هایی که در ارتباط با حمل ونقل و ترانزیت کشور وجود دارند، همه باعث کندی سرویس هاق ترانزیت در کشور است.

سمساریلر خاطرنشان کرد: تا زمانی که سازمان ها یکی نشوند و قوانین ضد و نقیض و متعدد داشته باشند، شرایط ما درست نمی شود. سازمان های موازی با قوانین و دستورالعمل های خودشان، جلوی سرعت کار را می گیرند، درحالی که در حوزه ترانزیت ، پارامترهای سرعت، کیفیت و قیمت اهمیت دارد و اگر سرعت و کیفیت وجود نداشته باشد، قیمت بالا می رود و ترانزیت هم صرفه ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط

بحران نیروی کشش ریلی؛ گزارشی از روند سقوط تعداد لکوموتیو آماده به کار در دوره مدیریت اخیر راه‌آهن

مطابق داده‌های فوق، درصد آماده به کاری لکوموتیوهای موجود در شبکه ریلی ایران در بازه‌های زمانی بررسی شده با نوسان Read more

تبریک پنج تشکل حمل و نقل ریلی کشور به مسعود پزشکیان

تین نیوز تشکل های انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل ریلی و خدمات وابسته، انجمن صنایع ریلی ایران، انجمن Read more

ماده 12 هیچ گشایشی برای شرکت های ریلی ایجاد نمی کند

تین نیوز در سال 1401 مجموع واگن‌های باری و مسافری تولید و عرضه شده به صنعت ریلی بالغ بر 1800 Read more