مدیرعامل شرکت راهآهن تاکید کرد
ورود انجمنهای حملونقل ریلی به حوزه استارتآپ
مدیرعامل راهآهن با تاکید بر اینکه خصوصیسازی را بهشرط خصوصیسازی واقعی اقدامی بسیار مفید و موثر میدانم، اظهار کرد: در چنین شرایطی بخشخصوصی هر ضرر و زیانی را متعلق به خود میداند. وی بابیان اینکه یکی از مشکلات راهآهن این است که صاحبسهم اصلی حاضر به حل مساله خود نیست، تصریح کرد: باید بپذیریم که بیش از ۷۰ درصد شرکتهای خصوصی، خصولتی و حاکمیتی است. محمدزاده خواستار تلاش همه شرکتهای فعال در صنعت ریلی برای رسیدن به حداکثر بازده و اثربخشی شده و درعینحال از تاخیر در اطلاعرسانی در موضوع تعرفه عذرخواهی کرد و گفت: متاسفانه همین رفتار نیز از جانب شرکتهای خصوصی با راهآهن انجام میشود. مدیرعامل راهآهن با انتقاد از دیرکرد پرداختهای شرکتهای بخشخصوصی افزود: سهم شرکت راهآهن از حملونقل بار کشور حدود ۲۰ درصد بوده است، که این سهم در سال ۹۲ به حدود ۸/ ۹ درصد تقلیل پیدا کرد، همچنین تناژ حمل شده در سال ۹۲، معادل ۳۲ میلیون تن بوده است، این در حالی است که سالهای زیادی از خصوصیسازی میگذرد.
وی با بیان اینکه اوضاع مدیریت راهآهن مانند مدیریت هوای شهر تهران است، اظهار کرد: همه ما میدانیم که در این وضعیت و نتیجه کار سهیم هستیم. معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در راهآهن، در سال ۹۲، معادل ۳۲ میلیون تن بار و در سال ۹۵ معادل ۴۰ میلیون تن بار حمل شده است، تصریح کرد: از سال ۹۲ به قبل رنج بار حمل شده روی ۳۲ تا ۳۳ میلیون تن بوده است که درنتیجه زحمات همکاران صنعت ریلی ۸ میلیون تن افزایش یافت. وی متوسط سهم حق دسترسی راهآهن در بخش باری را ۵۷ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: درحالحاضر متوسط سهم دسترسی ما در بخش باری زیر ۲۰ درصد رسیده است. محمدزاده افزود: همچنین براساس تمام گزارشهای مستند، طی ۴ سال گذشته درآمد راهآهن ثابت بوده است. علاوه بر این هزینههای راهآهن که اکثرا پرسنلی است، متوسط براساس قوانین کشوری سالی ۴/ ۱۹درصد افزایشیافته است. مدیرعامل راهآهن با اشاره به اینکه ما حق دسترسی را از دولت گرفتهایم، گفت: براساس گزارشهای سازمان حسابرسی در سال ۹۵، راهآهن ۷۹۰ میلیارد تومان در حوزه مسافری هزینه کرده است، در غیر این صورت باید برای هر مسافرکیلومتر ۵/ ۶۳ تومان اضافه کنیم.
زیان ۳۰۰ میلیاردی راهآهن در بخش بار
وی افزود: همچنین در حوزه بار حدود ۳۰۰میلیارد تومان زیان داشتیم. محمدزاده با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی کشور باید نسبت به دولت واقعبین باشیم، گفت: اعتبارات عمرانی راهآهن جمهوری اسلامی، در پیوست بودجه حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان است که از این سهم حدود ۷۰۰ میلیارد تومان آن اعتبارات طرحهای کارگری و ۸۰۰ میلیارد تومان برای طرحهای توسعهای باقی میماند که تخصیص نقدی راهآهن از آن زیر ۲۰ درصد و غیر نقدی ۵۰ درصد بوده است. وی افزود: اعتبارات عمرانی ما در سال ۹۷ به ۱۱۰۰ میلیارد رسیده است که اگر بخش کارگری از آن حذف شود اعتبارات توسعه ما به ۳۵۰ میلیارد تومان رسیده است. معاون وزیر راه و شهرسازی، با اشاره به اینکه در ماده ۷۰ بهعنوان قانون رسمی مجلس ۱۰ درصد از حق فروش گازوئیل بهحق دسترسی راهآهن اختصاصیافته است، اظهار کرد: متاسفانه تاکنون یک ریال از این مبلغ را دریافت نکردهایم؛ بنابراین اگر چشممان بهدست دولت باشد، کماکان به نتیجهای نمیرسیم.
لینک کوتاه:https://rtcguild.ir/?p=2528&preview=true
لینک کوتاه منبع:http://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3333364