روز چهارشنبه 24 آذر ماه 1400 وبینار ” آینده حمل و نقل ریلی در گرو ارتباط عمیق صنعت و دانشگاه ” به میزبانی دانشگاه اصفهان و با همکاری انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل ریلی و خدمات وابسته برگزار شد.
مطالب ارائه شده توسط دکتر سبحان نظری، دبیر انجمن، در این وبینار به دو بخش کلی تقسیم میشدند؛ یکی نقش حمل و نقل ریلی در اقتصاد کشورها و دلایل عقبماندگی حمل و نقل ریلی در ایران و دیگری کلان روندهای (Megatrends) حمل و نقل ریلی و فرصتهای تحقیق و توسعه متناسب با آنها.
در بخش اول مواردی مانند عدم تحقق اهداف تعریف شده در اسناد بالادستی، عدم سرمایهگذاری مناسب برای توسعه زیرساختهای ریلی، عدم جذابیت برای سرمایهگذاری در بخش خصوصی ریلی و… به عنوان دلایل ضعف و عقب ماندگی در حمل و نقل ریلی کشور معرفی شدند.
در بخش دوم نیز به معرفی برخی کلان روندهای حمل و نقل ریلی پرداخته شد و فرصتهای تحقیق و توسعه متناسب با هر یک از آنها برای دانشجویان و سایر افراد حاضر تشریح شد. عناوین این کلان روندها و فرصتهای تحقیق و توسعهای متناسب با آنها بدین شرح است:
- اصلاح ساختار بخش ریلی ایران (مطالعات طراحی ساختار بومی سیستم حمل و نقل ریلی)
- توسعه حمل و نقل بین المللی ریلی (مطالعه رفع گلوگاههای ترانزیت)
- افزایش ناگزیر قیمت سوخت (مطالعات سیاستگذاری قیمت سوخت؛ از دو منظر تحلیل اثرات تورمی و طراحی نظام قیمتگذاری)
- مکانیابی کارخانههای فولاد در مجاورت معادن و آبهای آزاد (مطالعات برآورد تقاضای انواع ناوگان حمل و نقل ریلی)
- رشد بهرهوری در حمل و نقل ریلی (مطالعات راهکارهای رشد بهرهوری؛ تحلیلی و طراحی)
- رشد بهرهوری در حمل و نقل جادهای (مطالعات تحلیل دینامیک رقابت جاده و ریل در دوران رشد بهرهوری)
- مراکز لجستیکی و تاثیر آن بر اقتصاد کشور (مطالعات مکانیابی و مطالعات آمایش سرزمین)
همچنین در این وبینار به معرفی فرصتهای موجود در زمینه توسعه نرمافزاری و فناوری اطلاعات در جهت رشد و بهبود وضعیت حمل و نقل ریلی کشور پرداخته شد.
برای دانلود فایل پاور پوینت ارائه شده توسط دکتر سبحان نظری کلیک کنید.