انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل ریلی و خدمات وابسته

برگزاری کارگاه تخصصی «هوش مصنوعی در صنعت ریلی: مفاهیم، الگوریتم‌ها و فرصت‌های نوآورانه» در انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی و خدمات وابسته

خانه » اخبار سایت » اخبار انجمن » برگزاری کارگاه تخصصی «هوش مصنوعی در صنعت ریلی: مفاهیم، الگوریتم‌ها و فرصت‌های نوآورانه» در انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی و خدمات وابسته

کارگاه تخصصی «هوش مصنوعی در صنعت ریلی: مفاهیم، الگوریتم‌ها و فرصت‌های نوآورانه» به همت کارگروه آموزش انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی و خدمات وابسته، روز چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۵ در محل دفتر انجمن برگزار شد.

در این کارگاه که با حضور جمعی از مدیران ارشد، میانی و کارشناسان فعال در صنعت حمل‌ونقل ریلی برگزار گردید، جدیدترین مفاهیم و رویکردهای کاربردی در حوزه هوش مصنوعی و نقش آن در تحول دیجیتال صنعت ریلی مورد بررسی قرار گرفت.

سرفصل‌های دوره شامل آشنایی با مفاهیم و الگوریتم‌های پایه هوش مصنوعی، معرفی کاربردهای این فناوری در حوزه‌هایی نظیر مدیریت ترافیک و سیر و حرکت، برنامه‌ریزی بازرگانی، مدیریت منابع انسانی، ارتقای ایمنی و نگهداری هوشمند ناوگان بود. همچنین بخش ویژه‌ای به معرفی و استفاده عملی از مدل‌های زبانی بزرگ (LLMs) از جمله ChatGPT و DeepSeek و مباحث مربوط به «مهندسی پرامپت» (Prompt Engineering) اختصاص یافت تا شرکت‌کنندگان با نحوه بهره‌گیری از این ابزارها در تصمیم‌گیری و بهبود فرآیندهای مدیریتی آشنا شوند.

تدریس این کارگاه را دکتر مسعود یقینی، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران، بر عهده داشت. ایشان ضمن تشریح آخرین روندهای جهانی در به‌کارگیری هوش مصنوعی در بخش حمل‌ونقل، به ارائه نمونه‌های عملی و تجربیات بین‌المللی در حوزه ریلی پرداخت و به پرسش‌های تخصصی حاضران پاسخ داد.

برگزاری این کارگاه در چارچوب رویکرد جدید کارگروه آموزش انجمن و با هدف ارتقای دانش راهبردی و مهارت‌های کاربردی مدیران و کارشناسان صنعت ریلی در مواجهه با تحولات جهانی دیجیتال و حرکت به سمت هوشمندسازی فرآیندها انجام شد. استقبال خوب شرکت‌کنندگان و طرح مباحث تخصصی در خلال برنامه، از جمله دستاوردهای این دوره آموزشی به شمار می‌رود.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط

مشوق‌های قانونی سرمایه‌گذاری در صنعت ریلی را افزایش می‌دهد

رئیس انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی با تأکید بر ضرورت حمایت از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در توسعه ناوگان گفت: فعال‌سازی Read more

از قانون تا تحول؛ چگونه می‌توان فناوری را به مزیت رقابتی صنعت ریلی تبدیل کرد؟

نویسنده: سعید محمدی یزدی مشاور فناوری و توسعه کسب‌وکار مقدمه: مسئله صنعت ریلی فقط کمبود منابع نیست صنعت ریلی کشور Read more

سیدوکیلی: گلوگاه حمل‌ونقل ریلی، ناهماهنگی و ضعف سیاست‌گذاری است

سیدعلیرضا سیدوکیلی، دبیر انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی، در برنامه «میز اقتصاد» شبکه خبر، با اشاره به ضرورت افزایش سهم Read more