جلسه کارگروه حملونقل ترکیبی انجمن صنفی شرکتهای حملونقل ریلی با هدف آشنایی با ظرفیت ها و پتانسیل های شهر صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی کاوه در سالن جلسات معاونت امور شهری برگزار شد.
این کار گروه برای نخستین بار در شهر صنعتی کاوه با حضور مدیران عامل شرکتهای حملونقل ریلی ، شرکت راهآهن ج.ا.ا، فدراسیون حملونقل و لجستیک، شرکتهای ارائهدهنده خدمات لجستیک و مدیران شهر صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی کاوه برگزار شد.
مدیرعامل شهر صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی کاوه در این جلسه ضمن خیر مقدم به اعضای کار گروه حمل و نقل ترکیبی گفت:تمام تلاش مجموعه شرکت شهر صنعتی کاوه مهیا کردن بستری مناسب برای فعالیت سرمایه گذاران داخلی و خارجی می باشد.
مهندس صادقی زاده با اشاره به روند روبه رشد ومثبت شهر صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی کاوه افزود: شهر صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی کاوه به واسطه موقعیت ممتاز از جمله نزدیکی به پایتخت ، فرودگاه بین المللی حضرت امام خمینی (ره)، دسترسی آسان به سایر نقاط کشور به واسطه خطوط ریلی و جادههای ترانزیتی، استقرار در چهار راه ارتباطی شمال به جنوب و غرب به شرق کشور، به قطب بزرگ سرمایه گذاری و تولید تبدیل شده است .
وی ادامه داد : برخورداری از زیرساختهای ممتاز و منحصر به فرد شهر صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی کاوه از جمله شبکه آبرسانی ، تصفیه خانه ، شبکه فاضلاب ، فیبر نوری و وجود چند پست برق و گاز این مجموعه را از سایر مجموعه های صنعتی کشور متمایز ساخته است .
مدیر عامل شهر صنعتی کاوه تصریح کرد: با گذشت 5 دهه از فعالیت شهر صنعتی کاوه امروز شاهد وجود 500 واحد صنعتی ، تجاری با اشتغال بالغ بر40 هزار نفر بصورت مستقیم در این مجموعه هستیم .
مهندس مجید صادقی زاده به استقرار گمرک به عنوان یکی از مزایای منطقه ویژه اقتصادی کاوه اشاره کرد و افزود: با تعامل و همکاری که بین منطقه ویژه اقتصادی کاوه و گمرک برقرار است کالا کمتر از 6 ساعت از گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه ترخیص می شود .
وی تصریح کرد : وجود منطقه ویژه اقتصادی کاوه علاوه بر کاهش قیمت تمام شده کالا برای صاحبان صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی ، زمینه ساز رونق اقتصادی در شرایط تحریم شده است .
مدیر برنامه ریزی شرکت شهر صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی کاوه نیز در ادامه این جلسه گفت : وسعت منطقه ویژه اقتصادی کاوه 600هکتار می باشد که 24 مورد خدمات در زمینه خدمات گمرکی ،انبارداری ، صدور مجوز تاسیس شرکت ، پروانه بهره برداری و به مشتریان ارائه می شود .
مهندس شوشتری به روند روبه رشد ورود کالا به منطقه ویژه اقتصادی کاوه اشاره کرد و اظهار داشت : در شش ماه نخست امسال 60 هزار تن کالا به منطقه ویژه اقتصادی کالا وارد شده است.
وی با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی کاوه از سال 93 فعالیت خود را آغاز کرده افزود : وجود منطقه ویژه اقتصادی کاوه زمینه اشتغال یک هزار نفر را در در این مجموعه فراهم کرده است .
مدیر برنامه ریزی شرکت شهر صنعتی کاوه با اشاره به افزایش میزان صادرات و واردات کالا و وجود ایستگاه راه آهن اختصاصی تصریح کرد : سعی ما بر این است تا ظرفیت تخلیه وبارگیری از طریق شبکه ریلی در منطقه ویژه اقتصادی کاوه افزایش پیدا کند و سهم بیشتری از بار به وسیله ریل جابجا شود.
مهندس شوشتری ادامه داد : ایجاد 70 هزار متر مربع انبار سرپوشیده در منطقه ویژه اقتصادی کاوه در طی6 سال نشانگر تمایل سرمایه گذاران و صاحبان صنایع برای فعالیت در این منطقه را دارد که این مهم اراده جدی مسئولان راه آهن در خصوص توسعه حمل و نقل ریلی و افزایش سهم جابجایی با از طریق ریل را می طلبد .
وی افزود : یکی الزامات توسعه حمل و نقل ریلی وجود باسکول ریلی است که این امکان در ایستگاه اختصاصی منطقه ویژه اقتصادی کاوه فراهم شده که در کمترین زمان ممکن عملیات توزین واگنهای حمل کالا انجام شود .
مدیر برنامه ریزی شرکت شهر صنعتی کاوه به طرح توسعه در بخشهای مختلف در شهر صنعتی و منطقه ویژه کاوه نیز اشاره کرد و افزود: ایجاد یک شهر لجستیک ، راه اندازی ترمینال کانتینری ، احداث سرد خانه طرحهای پیش بینی شده در این مجموعه است .
مهندس شوشتری گفت: تفاهم نامه همکاری و مشارکت مابین سازمان بنادر و دریانوردی و منطقه ویژه اقتصادی کاوه با هدف فراهم نمودن مقدمات استفاده حداکثری از پتانسیل ها و ظرفیتهای موجود در شهر صنعتی کاوه و منطقه ویژه اقتصادی کاوه به عنوان پس کرانه بنادر و همکاری در توسعه و سرمایهگذاری در راستای ارتقای بیشتر زیرساخت های حمل و نقل و لجستیک کالا سال گذشته منعقد شده است .
در ادامه حاضرین در جلسه به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
بازدید اعضای کارگروه حملونقل ترکیبی انجمن صنفی شرکتهای حملونقل ریلی از ظرفیت های ریلی و هاب سوخت ، انبار های منطقه ویژه اقتصادی کاوه و مناطق مسکونی از دیگر برنامه های این سفر یک روزه بود.