بنابراین گزارش، این کشور از لحاظ منابع زیرزمینی هم بسیار غنی است، از سال ۱۹۹۳ تاکنون بیش از ۴۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در این بخش انجام شده است. همچنین تخمین زده میشود که قزاقستان صاحب دومین منابع بزرگ در اورانیوم، کروم، روی و سرب و سومین در منگنز، چهارمین در مس و در مورد زغال سنگ، آهن و طلا نیز در بین ۱۰ کشور اول دنیا قرار میگیرد. همچنین یازدهمین منابع بزرگ هم در نفت و هم در گاز طبیعی را در اختیار دارد. قزاقستان در زمینه های مختلف تجاری و اقتصادی با ایران ارتباط دارد و در حال حاضر تفاهم نامه کاهش تعرفه حمل کالای ترانزیتی با یکدیگر امضا کرده اند.
این گزارش می افزاید: روابط عمومی شرکت راه آهن در این زمینه خبر داده است: ” راه آهن جمهوری اسلامی ایران از امضای تفاهم نامه همکاری های ریلی بین ایران و قزاقستان و کاهش تعرفه های ریلی برای حمل کالاهای صادراتی و ترانزیتی بین دو کشور خبرداد. این تفاهم نامه را ابراهیم محمدی، معاون بهره برداری و سیر و حرکت راه آهن ایران و آرمان سلطانوف، معاون توسعه راه آهن قزاقستان امضا کردند. هدف از امضای این تفاهم نامه کاهش تعرفه حمل کالاهای صادراتی و ترانزیتی بین دو کشور برای افزایش ترانزیت و ترغیب صاحبان کالا برای افزایش حمل کالا است.
در این تفاهم نامه مقرر شد برای جذب جریان بار بیشتر در محور ریلی قزاقستان – ترکمنستان – ایران در مسیر اوزن – بالاشاک – سرختیاکا – آکیایلا – اینچه برون – سرخس، از 11 اسفندماه امسال تا دی ماه سال آینده (اول مارس تا پایان سال میلادی 2017) تعرفه ها کاهش و تخفیف های ویژه ارائه شود. براساس این تفاهم نامه مقرر شد راه آهن قزاقستان همکاری لازم در اعمال تخفیف جهت حمل کالای صادارتی ایران به آن کشور و همچنین تخفیف به کالاهای ترانزیتی که از از قزاقستان به کشورهای آسیای میانه (CIS) توسط راه آهن ایران حمل می شود، داشته باشد.”
یادآور می شود: ایران و قزاقستان در تلاش هستند تا حجم مبادلات تجاری را به ۵ تا ۱۰ میلیارد دلار افزایش دهند.