نزدیک به ۵۰۰ هزار تن انواع کالا از مجتمع بندری امام خمینی(ره) به وسیله حمل و نقل ریلی به ۲۰ نقطه متعدد در سراسر کشور بارگیری و ارسال شد.
به گزارش خبرنگار دوماهنامه ندای حمل و نقل ریلی، ۱۹خرداد عادل دریس مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان و مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندرامام خمینی(ره) ضمن اعلام این خبر، بهرهگیری از ظرفیت های حمل و نقل ریلی به منظور کاهش بهای تمام شده کالا و کاهش بار ترافیک جاده ای را از اهم مزیت های حمل و نقل ریلی برشمرده و افزود: خوشبختانه با همافزایی راهآهن جنوب زمینه های لازم برای رشد روز افزون سهم حمل و نقل ریلی در بندر امام خمینی(ره) فراهم شده است.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دیانوردی عادل دریس، سیلوهای نگهداری کالای اساسی در شهرهای غرب و شمال کشور، کارخانهجات صنایع بزرگ ذوب آهن اصفهان، آلومنیوم اراک، فولاد خوزستان، روغن کشی بهشهر و چوب MDF مشهد از جمله این مقاصد عمده عنوان کرد.
وی ضمن اشاره به روند مستمر ورود کشتیهای حامل کالای اساسی در دو ماهه سال جاری تصریح کرد: با توجه به ظرفیت ریلی موجود در این مجتمع بزرگ بندری ضمن فعالسازی توان ریلی موجود در آن با همکاری و هماهنگی بین بخشی با راهآهن جنوب، ۳۵۹ هزار و ۶۸۳ تن کالای اساسی در پایانه های ریلی بندر امام خمینی(ره) بارگیری و از شبکه ریلی به اقصی نقاط کشور توزیع شد که رشدی ۱۱۹ درصدی را نسبت به مدت مشابه در سال قبل نشان می دهد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان در ادامه افزود: در فرآیند بارگیری ۶ هزار و ۵۲۹ دستگاه واگن با افزایش ۱۱۵ درصدی این حجم از محمولات به مبادی مصرف در نقاط مختلف کشور ارسال شده است.
دریس همچنین افزایش باسکول های ریلی از ۵ به ۱۱ دستگاه و همچنین افزایش ایستگاه های بارگیری ریلی از ۵ به ۱۰ ایستگاه و با فعالیت ۲۴ ساعته عملیات بارگیری واگنها از اهم اقدامات مؤثر برای افزایش سهم حمل و نقل ریلی عنوان کرد.
یادآور می شود مجتمع بندری امام خمینی(ره)با برخورداری از ۱۲۰ کیلومتر راهآهن داخلی از مهم ترین بنادرریل پایه کشور و پیشگام در حمل و نقل ریلی است که طی سال گذشته توانسته ۳ میلیون تن کالا از طریق بارگیری تعداد ۵۳ هزار واگن به نقاط مختلف شبکه گسترده ریلی کشور ارسال کند.