انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل ریلی و خدمات وابسته

راه‌اندازی نخستین قطار پرسرعت ایران

خانه » اخبار سایت » اخبار ریلی » راه‌اندازی نخستین قطار پرسرعت ایران

قرارداد پروژه راه‌آهن پرسرعت تهران ـ قم ـ اصفهان به صورت DB&F و با مشارکت شرکت CBRC منعقد شده است و به لحاظ مالی و گشایش ال‌سی مشکلی نخواهد داشت.

سرعت عملیاتی زیرسازی این پروژه بر مبنای ۳۰۰ کیلومتر در ساعت طراحی شده است و براساس پیش‌بینی‌های انجام شده سرعت سیر و بهره‌برداری نیز بر مبنای ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت درنظر گرفته شده تا در صورت نیاز بتوان آن را تا ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت ارتقا داد. قطار تهران ـ قم ـ اصفهان به صورت ۲ خطه و فقط برای جابه‌جایی مسافر راه‌اندازی می‌شود.

پیش‌بینی ما بر مبنای جابه‌جایی ۱۶ میلیون مسافر با وجود ۲۲ قطار ۸واگنه است که در فاز نخست، ۱۶ و در فاز دوم به ۲۲ قطار خواهد رسید. امیدواریم با همکاری مسئولان استانی در ۴ سال این پروژه را به پایان برسانیم زیرا انجام پروژه در مدت یادشده امکان‌پذیر به نظر می‌رسد.

برای قطار پرسرعت تهران ـ قم ـ اصفهان ال‌سی ۴میلیارد یوآنی باز شده است و مطالعات فاز نخست پروژه تا آبان انجام خواهد شد. این راه‌آهن یکی از پرترددترین قطارهای پرسرعت جهان خواهد بود. موانع اجرای کار پروژه قطار پرسرعت تهران ـ قم ـ اصفهان با مساعدت جدی وزیر راه و شهرسازی برطرف شده است.

به عنوان نمونه مسائل مربوط به نوع زمین و انتخاب مسیر برطرف شده و درحال‌حاضر به دنبال معافیت مالیاتی برای ال‌سی و دریافت کمک از قرارگاه خاتم‌الانبیا به عنوان پیمانکار اولیه در تملک اراضی هستیم. برای تملک اراضی در ۳۵ کیلومتر باقیمانده تا شهر نامه‌ای به سازمان ملی زمین و مسکن برای تعویض زمین با مالکان ارسال شده و امیدواریم هماهنگی‌های اولیه از سوی اداره‌های راه و شهرسازی با استانداران انجام و قرار است باقی مسائل به شیوه پرداخت نقدی رفع شود.

دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط

هوشمندسازی عملیات بهره برداری نیازمند تصمیم مشترک بخش خصوصی و راه آهن است.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی با تاکید بر ضرورت هوشمندسازی عملیات بهره‌برداری، اظهار کرد: بخش خصوصی و Read more

ریل بدون نقشه راه خصوصی‌سازی/ بازار فعلی رقابت‌پذیر نیست.

پنل تخصصی «توسعه بازار و رشد اقتصاد حمل‌ونقل ریلی بار و مسافر» در حاشیه نهمین نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی حمل‌ونقل، Read more

افزایش انگیزه سرمایه‌ گذاری در واگن های مخزن دار با اصلاح تعرفه ها/ در حق مخزن دارها و راه آهن ظلم می شد.

جبارعلی ذاکری، مدیرعامل راه‌آهن، در پاسخ به پرسش خبرنگار تین‌نیوز درباره وضعیت سرمایه‌گذاری در حوزه واگن‌های مخزن‌دار، با اشاره به Read more